Site Overlay

Eye of the Kraken

Introduktion

Eye of the Kraken är en spännande slot från Play’n GO som bjuder på en härlig adrenalinkick. Du behöver inte vara storspelare för att prova på denna slot då du kan satsa så lite som 0,2 mynt per snurr. Du kan dessutom uppleva denna monsterinspirerade slot direkt från din mobil då spelet fungerar lika bra i mobila enheter som när du spelar via datorn. Sloten skiljer sig en aning från andra moderna videoslots då det istället för fem hjul och tre rader är uppbyggt med ett rutnät på 3×3. Detta gör att spelet sticker ut lite och blir genast mer intressant för spelare som gillar annorlunda slots. Är du en av dem får du inte missa detta spel.

Eye of the Kraken är som sagt ganska unikt och bjuder på en hel del spänning. Att spelet dessutom innehåller en hel del bonusar är ett riktigt stort plus. Här kan du kämpa på många olika sätt, genom bonusspelen, bland annat en bonusrunda och ett free spins-läge, för att lyckas få upp de stora skatterna som gömmer sig långt nere i havets djup. Läs vidare i denna recension för att ta reda på varför denna slot blivit omtyckt och vad som krävs för att du ska kunna kamma hem de stora vinsterna. Oavsett budget har du chansen att prova på detta spel och kanske kommer det att bli en ny favorit även för dig.

 

Vinstlinjer och insatser

I denna slot spelar du som sagt med 3×3 rutor, istället för de vanliga fem hjulen och tre raderna. Totalt finns det åtta vinstlinjer i spelet och som minst kan du satsa 0,10 euro, vilket gör att spelet kan spelas av dig som gillar att satsa försiktigt. Som mest kan du satsa hela 100 euro per snurr, vilket gör att även du som brukar satsa stort kommer ha glädje av spelet. Det finns ingen progressiv jackpott i spelet men den fasta jackpotten ger dig hela 15 000 euro, vilket inte är illa. RTP:n i spelet ligger dessutom på en bra nivå, 96,41 %, vilket innebär att du har bra chanser att vinna på sloten.

Tema och grafik

Temat är det nog ingen som undrar över då namnet genast avslöjar det. Här är det sjömonstret Kraken som står i fokus och då det är Play’n GO som står bakom spelet kan du nästan vara säker på att grafiken är bra. Allt är väldigt snyggt utformat och allt från ljud till animationer passar bra in i temat. Bakgrundsmusiken är dramatisk och bidrar utan tvekan till den nervkittlande stämningen. Symbolerna i spelet består av en skattkista, undervattensutrustning såsom en dykarhjälm, harpun och syrgastub, men också en kapten, sjöman och en kvinna, vilka står för de högre utbetalningarna tillsammans med torpeden. Kraken själv får du uppleva när du lyckas aktivera bonusspelet, vilket är riktigt välgjort.

Bonusfunktioner i spelet

Något som är riktigt roligt i denna slot är bonusspelet. En mätare till höger på spelplanen minskar med ett varje gång du får en torpedsymbol och när den hamnar på noll möter du Kraken i bonusspelet. Här har du chansen att vinna upp till 500 gånger din insats, vilket är maxvinsten i spelet. I sloten finns även ett free spins-läge som innebär att du får nio free spins om du lyckas få fem dykarhjälmar på spelplanen samtidigt. I free spins-läget finns ytterligare två symboler – en wild-symbol i form av Krakens öga och en scatter-symbol som gör dina vinster större än i det vanliga läget. Som du förstår finns det mycket roligt att ta del av i denna slot.

Positivt med sloten

Denna slot har ett roligt upplägg med 3×3 rutor, istället för det klassiska 5×3. Sloten är spännande från början till slut och allt från bonusrundor till bakgrundsljud bidrar till det. Du kan vinna en maxvinst som ger dig hela 15 000 euro, vilket motsvarar omkring 150 000 kronor. Sloten är snygg och modern. Du kan satsa både lågt och högt.

Negativt med sloten

Tyvärr saknar Eye of the Kraken en progressiv jackpott, vilket många önskar i en slot. Temat kan bli lite för mycket för vissa och upplevas stressande – särskilt om man har på ljudet som är riktigt dramatiskt.

Sammanfattning

I det stora hela är denna slot en riktigt bra slot. Den är modern, har riktigt bra grafik och animationer och sticker ut lite från mängden av slots, bland annat tack vare det lite udda upplägget. Den har allt du kan önska dig, förutom en progressiv jackpott men det är inte alltid nödvändigt om sloten ändå har en fin jackpott du kan vinna. Återbetalningsprocenten till spelarna ligger på en godkänd nivå så vinster kommer garanterat att delas ut, men det finns förstås aldrig någon garanti för storvinster. Prova på spelet med en låg insats för att känna på om det är något för dig. Sedan kan du satsa mer om du känner för det. Lycka till!